به گزارش خبرنگار مهر، حسن مددی ظهر چهارشنبه در نود و سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی البرز بیان کرد: در دادگستری استان و در بخش ستاد اقتصاد مقاومتی مباحث و موضوعات مرتبط به شرکتها و واحدهای تولیدی و صنعتی البرز و تسهیلگریها در این زمینه بررسی میشود.
وی با اشاره به اهمیت راهاندازی هرچه سریعتر پروژه نمایشگاه بینالمللی و دائمی استان البرز گفت: این موضوع چندین مرتبه در شورای دستگاههای نظارتی استان مطرح شده است و اگر به مسئله احداث آن بی توجهی شود، به آن رسیدگی خواهیم کرد، زیرا عرصه و زمین برای ساخت این نمایشگاه فراهم و عملیات احداث آن آغاز شد، در نتیجه باید هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز افزود: با توجه به مسئولیتهایی که در خصوص زمین واگذار شده برای احداث نمایشگاه بینالمللی و دائمی استان بر عهده دستگاههای ذیربط مانند اداره کل راه و شهرسازی است، در صورت عدم تعیین تکلیف به موقع این پروژه این نگرانی وجود دارد که طبق مقررات موضوع ادامه ساخت آن با مشکل مواجه شود.
وی ادامه داد: از دستگاههای مسئول در زمینه پروژه نمایشگاه بینالمللی استان انتظار میرود که با جدیت بیشتری شاهد به سرانجام رسیدن و بهرهبرداری از این پروژه در سال جاری باشیم تا بتوانیم به نفع اقتصاد، صادرات و بازرگانی استان از آن استفاده لازم را کرد.
مددی در ادامه از آمادگی دستگاه قضا در استان به منظور مشارکت در حل مشکلات بخش صنعت سخن گفت و افزود: برای تسهیلگری در این بخش و البته با در نظرگرفتن موارد قانونی کمک خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: امید است که مسئولان اقتصادی در کشور هم بتوانند برای بهبود شرایط فعالان این حوزه کمک کنند؛ چرا که حمایت از فعالان حوزه تولید و صنعت موجب ایجاد ثروت برای کشور، خدمت به مردم و شکوفایی اقتصاد است.
هدفگذاری ارتقای صادرات سالانه البرز به بیش از یک میلیارد دلار
سیفالله اسداللهی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استان البرز نبز در این جلسه اظهار کرد: پیشنهاد میشود که اتاق بازرگانی البرز یک برنامه مشخص سالانه و ماهانه در راستای مواردی مانند صادرات و دیگر اقدامات مهم استانی داشته باشد تا بر اساس آن بتوانیم امور اولویتدار را پایش کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت توجه به مقوله صادرات بیان کرد: یکی از اهداف مهم این است که رقم صادرات سالانه استان را به بیش از یک میلیارد دلار برسانیم و بدین منظور نیاز به هدفگذاری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان البرز در زمینه تولید انرژی خورشیدی برای کمک به بحث گرمایش صنایع افزود: تکنولوژی به کار برده شده در پنلها و صفحات خورشیدی از جمله باتریهای آن هرینه بالایی را شامل میشود، به همین دلیل حتی صنایعی که زیرساختهای تولید انرژی از این طریق را در مجموعه تولیدی خود فراهم کردهاند، هنوز استفادهای از آن نداشتهاند.
وی بیان کرد: طول عمر باتریهای ذخیره انرژی در صفحات (پنلهای) خورشیدی کم بوده و تعویض آن در فواصل دورهای کوتاهمدت نیز هزینهبر است، در این رابطه اگر با همکاری شرکتهای باتریسازی کشور بتوانیم زمینه لازم برای تأمین مایحتاج صنایع دارای این زیرساخت فراهم کنیم، اقدامی مثبت است.
اسداللهی در مورد راهاندازی نیروگاههای مقیاس کوچک(CHP) در بخشهای تولیدی و صنعتی البرز، افزود: ایجاد این نیروگاهها توسط شرکتهای مختلف بخش خصوصی در شهرهای صنعتی استان در حال انجام است، این اقدامات در فصول سرد سال برای کمک به تأمین انرژی صنایع بسیار مؤثر است.
وی در مورد استفاده بهینه از انرژیهای برق و گاز در استان البرز عنوان کرد: مسئله افت فشار گاز جدی است، کل مصرف گاز کشور در پاییز امسال بالغ بر ۶۴۰ میلیون مترمکعب بوده که سهم البرز از این میزان ۱۸ میلیون مترمکعب است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان البرز با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی میزان مصرف گاز استان در سال جاری همزمان با شروع روزهای سرد افزود: مسئله کمبود گاز موجب میشود که بخشهای مهمی از جمله نیروگاهها برای تأمین سوخت مورد نیاز به استفاده از گازوئیل و مازوت روی بیاورند که این مسئله آلودگی هوای استان را تشدید میکنند.
وی در مورد اهمیت طرح مسائل مرتبط به فعالان بخش کشاورزی استان از جمله موضوع صادرات محصولات این حوزه متذکر شد: برخی از این مشکلات در سطح ملی از طریق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران پیگیری شد، اما نیاز است که در جلسات استانی از جمله شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی نیز مطرح شود.
نظر شما